Koken

 Terug naar info pagina

Dag: Vrijdag
Tijdstip: 14.45 – 15.45 uur

Leeftijd: Kinderen uit groep 5 t/m 8

Inhoud cursus: Hoi ik ben Willem Cornelissen en ik ben 35 jaar chef-kok en eigenaar van restaurant Rijnzicht geweest. Behalve veel koken was ik ook leermeester, dat is hetzelfde als jullie leraar/ lerares voor de klas. Dit gebeurde bij ons in de keuken van ons bedrijf waar we jonge mensen  begeleiden om later kok te worden. Koken is vooral andere mensen blij maken met wat je hebt gekookt daar word je zelf ook vrolijk van. Daarom denk ik ook dat kok zijn een hobby is en geen beroep. Wat we gaan doen samen is makkelijke dingen maken. Denk aan een pannenkoek, flensjes met ijs,  cup cakes, of een zelfgemaakte verse tomatensoep, een lekkere chocolade pudding maar ook grappige dingen b.v. knakworstjes in bladerdeeg, lekkere koekjes bakken en daarna natuurlijk proeven en opeten.

Mocht er toevallig nog wat over zijn mogen jullie het mee naar huis  nemen (denk het niet..??;-P ..!! Dus dingen die snel klaar zijn en je ook thuis voor jouw ouders broertje of zusje kunt maken .

Het belangrijkste is dat het gezellig is onder elkaar  en we mogen of moeten zelfs soms vieze vingers krijgen, we gaan er een leuke middag van maken!

Waar: In De Abacus
Kosten: €4,- per workshop, 10 lessen (€4,-x 10 lessen= €40,-)

Workshopleider: Willem Cornelissen

Aantal deelnemers: Maximaal 10 kinderen (minimaal 5)
Aantal plaatsen nog beschikbaar: 10